top of page

Hartige rolletjes van Filodeeg met feta en spinazie

Dit vegetarische tussendoortje is een heerlijke mix van feta, spinazie en Turkse kruiden in knapperig filodeeg.

Tussendoortje

2

40 min.

18.1 G Koolhydraten

kCal

301.3

Koolhydraten

18.1 G

Vetten

19 G

Eiwitten

13.3 G

Börek, oftewel Turkse rolletjes van filodeeg.

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 1 stuks ui fijngesneden

  • 2 tl olijfolie extra vierge

  • 100 gr spinazie

  • 60 gr feta of zachte geitenkaas

  • 15 gr ongezouten boter

  • 1 mespuntje gedroogde oregano

  • zout (een mespuntje of max 0.4 gr)

  • 1 ei

  • 2 blaadjes filodeeg

  • 2 tl sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C.

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui (met een mespuntje zout) op een laag vuur, ongeveer 16 minuten of tot de ui lichtbruin gebakken is. Laat het afkoelen.

  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de spinazie toe. Kook het 30 seconden, of tot de spinazie volledig geslonken is. Laat het in een zeef afkoelen en knijp er daarna zoveel mogelijk water uit. Snij het daarna grof.

  • Verkruimel de feta in een kom en voeg de gekoelde ui, spinazie, gedroogde oregano, een mespuntje zout en het ei toe. Roer zorgvuldig om. Verdeel de mix daarna in 2 delen.

  • Smelt de boter in een pannetje.

  • Snij een stuk filodeeg in een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Leg aan de korte kant van het filodeeg een rolletje van de feta-spinazie - ongeveer een helft van de mix. Rol het op en bestrijk de laatste twee cm met een beetje gesmolten boter, voordat je het rolletje dicht rolt. Herhaal dit nog een keer, zodat je 2 filodeegrolletjes hebt.

  • Bestrijk de rolletjes lichtelijk met boter en strooi de sesamzaadjes eroverheen.

  • Bak de filodeegrolletjes, naadkant naar beneden, in een ingevette ovenschaal in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 1 stuks ui fijngesneden

  • 2 tl olijfolie extra vierge

  • 100 gr spinazie

  • 60 gr feta of zachte geitenkaas

  • 15 gr ongezouten boter

  • 1 mespuntje gedroogde oregano

  • zout (een mespuntje of max 0.4 gr)

  • 1 ei

  • 2 blaadjes filodeeg

  • 2 tl sesamzaad

Dit recept is exclusief voor MA+ abonees

Onbeperkt recepten bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

Ontgrendel dit afslankrecept + 249 andere exclusieve recepten voor slechts €2,95/maand.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C.

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui (met een mespuntje zout) op een laag vuur, ongeveer 16 minuten of tot de ui lichtbruin gebakken is. Laat het afkoelen.

  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de spinazie toe. Kook het 30 seconden, of tot de spinazie volledig geslonken is. Laat het in een zeef afkoelen en knijp er daarna zoveel mogelijk water uit. Snij het daarna grof.

  • Verkruimel de feta in een kom en voeg de gekoelde ui, spinazie, gedroogde oregano, een mespuntje zout en het ei toe. Roer zorgvuldig om. Verdeel de mix daarna in 2 delen.

  • Smelt de boter in een pannetje.

  • Snij een stuk filodeeg in een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Leg aan de korte kant van het filodeeg een rolletje van de feta-spinazie - ongeveer een helft van de mix. Rol het op en bestrijk de laatste twee cm met een beetje gesmolten boter, voordat je het rolletje dicht rolt. Herhaal dit nog een keer, zodat je 2 filodeegrolletjes hebt.

  • Bestrijk de rolletjes lichtelijk met boter en strooi de sesamzaadjes eroverheen.

  • Bak de filodeegrolletjes, naadkant naar beneden, in een ingevette ovenschaal in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Houd je net zoals ons van zon, zee en strand? Met deze rolletjes van filodeeg waan je je een moment in Turkije, genietend van het warme weer. Daar heet dit gerecht börek. Hoewel het niet koolhydraatarm is, is het wel een gezonde hap met spinazie en feta. Heerlijke als een tussendoortje of voor bij de borrel. Met een salade ernaast volstaat het zeker ook voor de lunch!

Als je wat spinazie overhebt, is onze spinaziesalade met mozzarella en parmaham ernaast ideaal. Deze salade is van Italiaanse (en niet Turkse) inslag, maar is net zo zonnig en gezond.


Spinazie, krijg je daar echt spieren van?

 We moeten je teleurstellen: van spinazie krijg je geen instant spierballen, zoals Popeye dat vroeger voor elkaar kreeg. Aan ijzer is spinazie wel rijk, dus dat was niet gelogen. 100 gram spinazie bevat ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Daarentegen bevat het wel veel oxaalzuur, wat ons lichaam tegenwerkt in de opname van het ijzer.

Gelukkig heeft spinazie wel veel meer goeds voor je gezondheid. Zo zit het ook boordevol Vitamine K. Deze vitamine houdt bloedvaten sterk en helpt bij een goede bloedstolling. Bij ons staat spinazie dan ook hoog in onze top 10 van gezondste groente.

Spinazie groeit gewoon op Hollandse bodem. Het seizoen loopt vanaf maart tot oktober. Voor dit gerecht kun je het beste op zoek gaan naar wat grotere, knapperige bladen.


Filodeeg en bladerdeeg, wat is het verschil?

Soms zie je dat in recepten bladerdeeg en filodeeg door elkaar worden gehaald. Maar ze zijn niet gelijk! Bladerdeeg wordt gemaakt van bloem, water en boter (en niet zo’n klein beetje ook). Bladerdeeg bestaat uit heel veel laagjes met boter ertussen, waardoor het tijdens het bakken een luchtige structuur krijgt.

Filodeeg daarentegen wordt met bloem, water en een klein beetje olie gemaakt. Tijdens het bakken rijst het filodeeg niet, maar wordt het wel heel lekker knapperig. Zonder die boter is het een stuk gezonder dan bladerdeeg.

Heb je bevroren filodeeg gevonden, misschien bij een Turkse supermarkt of in het vriesvak bij de Jumbo? Geen probleem! Laat het simpelweg een paar uurtjes op het aanrecht ontdooien.


Hoe lang blijven deze rolletjes van filodeeg goed?

Eigenlijk zijn deze filodeeg rolletjes het lekkerst rechtstreeks uit de oven, als ze nog een beetje warm zijn. Maar je kunt ze gerust 3-4 dagen in de koelkast laten liggen en ze dan in een voorverwarmde oven 10-15 minuten krokant bakken.

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

Tips!

Houd je net zoals ons van zon, zee en strand? Met deze rolletjes van filodeeg waan je je een moment in Turkije, genietend van het warme weer. Daar heet dit gerecht börek. Hoewel het niet koolhydraatarm is, is het wel een gezonde hap met spinazie en feta. Heerlijke als een tussendoortje of voor bij de borrel. Met een salade ernaast volstaat het zeker ook voor de lunch!

Als je wat spinazie overhebt, is onze spinaziesalade met mozzarella en parmaham ernaast ideaal. Deze salade is van Italiaanse (en niet Turkse) inslag, maar is net zo zonnig en gezond.


Spinazie, krijg je daar echt spieren van?

 We moeten je teleurstellen: van spinazie krijg je geen instant spierballen, zoals Popeye dat vroeger voor elkaar kreeg. Aan ijzer is spinazie wel rijk, dus dat was niet gelogen. 100 gram spinazie bevat ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Daarentegen bevat het wel veel oxaalzuur, wat ons lichaam tegenwerkt in de opname van het ijzer.

Gelukkig heeft spinazie wel veel meer goeds voor je gezondheid. Zo zit het ook boordevol Vitamine K. Deze vitamine houdt bloedvaten sterk en helpt bij een goede bloedstolling. Bij ons staat spinazie dan ook hoog in onze top 10 van gezondste groente.

Spinazie groeit gewoon op Hollandse bodem. Het seizoen loopt vanaf maart tot oktober. Voor dit gerecht kun je het beste op zoek gaan naar wat grotere, knapperige bladen.


Filodeeg en bladerdeeg, wat is het verschil?

Soms zie je dat in recepten bladerdeeg en filodeeg door elkaar worden gehaald. Maar ze zijn niet gelijk! Bladerdeeg wordt gemaakt van bloem, water en boter (en niet zo’n klein beetje ook). Bladerdeeg bestaat uit heel veel laagjes met boter ertussen, waardoor het tijdens het bakken een luchtige structuur krijgt.

Filodeeg daarentegen wordt met bloem, water en een klein beetje olie gemaakt. Tijdens het bakken rijst het filodeeg niet, maar wordt het wel heel lekker knapperig. Zonder die boter is het een stuk gezonder dan bladerdeeg.

Heb je bevroren filodeeg gevonden, misschien bij een Turkse supermarkt of in het vriesvak bij de Jumbo? Geen probleem! Laat het simpelweg een paar uurtjes op het aanrecht ontdooien.


Hoe lang blijven deze rolletjes van filodeeg goed?

Eigenlijk zijn deze filodeeg rolletjes het lekkerst rechtstreeks uit de oven, als ze nog een beetje warm zijn. Maar je kunt ze gerust 3-4 dagen in de koelkast laten liggen en ze dan in een voorverwarmde oven 10-15 minuten krokant bakken.

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

Deze zijn ook lekker...

Add a Title

Description

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.

Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.

ma-keto-splash-v1-wbr.png
keto-mockup-v1-wbr_edited.png

Keto

Challenge

Rate dit recept (1)
Beoordeeld met 5 uit 5 sterren.
5.0 | 1 beoordeling

Geef je score*
Fennec
18 jul
Beoordeeld met 5 uit 5 sterren.

zeer lekker receptje

Like
bottom of page