top of page

Gevulde portobello met geitenkaas en spinazie

Heb jij al eens portobello gegeten? De smaken van de portobello, geitenkaas en spinazie komen in dit gerecht optimaal tot hun recht!

Diner

2

35 min.

9.2 G Koolhydraten

kCal

342

Koolhydraten

9.2 G

Vetten

25.2 G

Eiwitten

18.3 G

Gevulde portobello met gesmolten kaas. Loopt het water je al in de mond?

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 2 portobello's

  • 2 el olijfolie

  • 1 snuf peper

  • 1/3 tl zout

  • 1 ui in stukjes

  • 1 teentje knoflook

  • 1/2 tl rozemarijn

  • 100 g spinazie

  • 50 g kruidenkaas

  • 100 g geitenkaas

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.

  • Maak de portobello’s schoon met een keukenpapiertje en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout.

  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

  • Maak ondertussen de ui en knoflook schoon, hak fijn en fruit in een koekenpan met olijfolie en rozemarijn.

  • Hak de spinazie fijn, voeg toe aan de koekenpan, bak circa 2 minuten mee op middelhoog vuur, giet overtollig vocht af en roer dan de kruidenkaas erdoor.

  • Haal de portobello’s uit de oven, vul met het spinaziemengsel, verkruimel de geitenkaas erover en bak nog 10 minuten in de oven (zet bij voorkeur op grillstand).

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 2 portobello's

  • 2 el olijfolie

  • 1 snuf peper

  • 1/3 tl zout

  • 1 ui in stukjes

  • 1 teentje knoflook

  • 1/2 tl rozemarijn

  • 100 g spinazie

  • 50 g kruidenkaas

  • 100 g geitenkaas

Dit recept is exclusief voor MA+ abonees

Onbeperkt recepten bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

Ontgrendel dit afslankrecept + 249 andere exclusieve recepten voor slechts €2,95/maand.

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.

  • Maak de portobello’s schoon met een keukenpapiertje en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout.

  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

  • Maak ondertussen de ui en knoflook schoon, hak fijn en fruit in een koekenpan met olijfolie en rozemarijn.

  • Hak de spinazie fijn, voeg toe aan de koekenpan, bak circa 2 minuten mee op middelhoog vuur, giet overtollig vocht af en roer dan de kruidenkaas erdoor.

  • Haal de portobello’s uit de oven, vul met het spinaziemengsel, verkruimel de geitenkaas erover en bak nog 10 minuten in de oven (zet bij voorkeur op grillstand).

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Ben jij ook een echte kaaskop? Gesmolten brie smaakt ook hemels bij deze gevulde portobello's. Wel even de geitenkaas weglaten in dat geval ;)

Gevulde portobello met geitenkaas


Hoe vaak eet je zoiets feestelijks? Met kerst in het vooruitzicht is dit een van onze meest bezochte luxe voorgerechtjes.

Een portobello is een chique benaming voor paddenstoel. De laatste jaren erg in opkomst. Is dat eigenlijk wel zo terecht of is het gewoon een slimme manier om meer geld te vragen voor een simpele champignon? Vind het antwoord en meer over portobello in deze post.

Hoe dan ook; deze kastanjechampignon heeft een grote ‘hoed’. Hierdoor kun erg makkelijk te vullen met groenten en allerlei andere ingrediënten. Wij hebben gekozen voor zachte geitenkaas, die heerlijk is in combinatie met de spinazie en nootachtige portobello.


Portobello bewaren en bereiden


Bewaren:

Leg je champignons of paddenstoelen niet in de buurt van fruit of in de buurt van sterk ruikende groenten. Laat ze in het doosje zitten of stop ze in een papieren zak. Doe ze in ieder geval niet in een afgesloten plastic zak, daar worden je ze namelijk niet lekkerder van!


Bereiden: 

Zijn ze een beetje vies als je ze gaat gebruiken? Borstel de viezigheid er dan af met bijvoorbeeld een speciaal champignonborsteltje of een keukenpapiertje. Was ze niet onder de kraan, daar worden ze erg zompig van.

MA's tip: Deze gevulde portobello's zijn lekker om te delen. Je hebt dan twee porties. Vind je het leuk om meerdere hapjes op de (kerst)tafel te zetten? Deze biefstuk carpaccio met pesto gaat goed samen met gevulde portobello. Het brengt nog meer smaak en feest aan tafel.

Zo wil je toch elke dag eten? Nou, dat kan. En ook nog eens zonder dicht te groeien. Bekijk hier het Koolhydraatarm 28 dagen Programma eens. Krijg houvast, breid je kennis uit, val af en blijf makkelijk op gewicht met lekker eten. Stop met uitstellen, begin bij het begin en wees trots op jezelf!

Eindelijk een eetplan dat bij je leven past

Ben je het zat om telkens te diëten en jezelf van alles te ontzeggen?
Met dit gratis weekmenu krijg je rust, structuur én smakelijke recepten die écht verzadigen.

✔️ Geen hongergevoel meer
✔️Gezond afvallen zonder stress of schuldgevoel
✔️Voor iedereen die gewoon lekker en bewust wil eten

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Eindelijk een eetplan dat bij je leven past

Ben je het zat om telkens te diëten en jezelf van alles te ontzeggen?
Met dit gratis weekmenu krijg je rust, structuur én smakelijke recepten die écht verzadigen.

✔️ Geen hongergevoel meer
✔️Gezond afvallen zonder stress of schuldgevoel
✔️Voor iedereen die gewoon lekker en bewust wil eten

Tips!

Ben jij ook een echte kaaskop? Gesmolten brie smaakt ook hemels bij deze gevulde portobello's. Wel even de geitenkaas weglaten in dat geval ;)

Gevulde portobello met geitenkaas


Hoe vaak eet je zoiets feestelijks? Met kerst in het vooruitzicht is dit een van onze meest bezochte luxe voorgerechtjes.

Een portobello is een chique benaming voor paddenstoel. De laatste jaren erg in opkomst. Is dat eigenlijk wel zo terecht of is het gewoon een slimme manier om meer geld te vragen voor een simpele champignon? Vind het antwoord en meer over portobello in deze post.

Hoe dan ook; deze kastanjechampignon heeft een grote ‘hoed’. Hierdoor kun erg makkelijk te vullen met groenten en allerlei andere ingrediënten. Wij hebben gekozen voor zachte geitenkaas, die heerlijk is in combinatie met de spinazie en nootachtige portobello.


Portobello bewaren en bereiden


Bewaren:

Leg je champignons of paddenstoelen niet in de buurt van fruit of in de buurt van sterk ruikende groenten. Laat ze in het doosje zitten of stop ze in een papieren zak. Doe ze in ieder geval niet in een afgesloten plastic zak, daar worden je ze namelijk niet lekkerder van!


Bereiden: 

Zijn ze een beetje vies als je ze gaat gebruiken? Borstel de viezigheid er dan af met bijvoorbeeld een speciaal champignonborsteltje of een keukenpapiertje. Was ze niet onder de kraan, daar worden ze erg zompig van.

MA's tip: Deze gevulde portobello's zijn lekker om te delen. Je hebt dan twee porties. Vind je het leuk om meerdere hapjes op de (kerst)tafel te zetten? Deze biefstuk carpaccio met pesto gaat goed samen met gevulde portobello. Het brengt nog meer smaak en feest aan tafel.

Zo wil je toch elke dag eten? Nou, dat kan. En ook nog eens zonder dicht te groeien. Bekijk hier het Koolhydraatarm 28 dagen Programma eens. Krijg houvast, breid je kennis uit, val af en blijf makkelijk op gewicht met lekker eten. Stop met uitstellen, begin bij het begin en wees trots op jezelf!

Eindelijk een eetplan dat bij je leven past

Ben je het zat om telkens te diëten en jezelf van alles te ontzeggen?
Met dit gratis weekmenu krijg je rust, structuur én smakelijke recepten die écht verzadigen.

✔️ Geen hongergevoel meer
✔️Gezond afvallen zonder stress of schuldgevoel
✔️Voor iedereen die gewoon lekker en bewust wil eten

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Eindelijk een eetplan dat bij je leven past

Ben je het zat om telkens te diëten en jezelf van alles te ontzeggen?
Met dit gratis weekmenu krijg je rust, structuur én smakelijke recepten die écht verzadigen.

✔️ Geen hongergevoel meer
✔️Gezond afvallen zonder stress of schuldgevoel
✔️Voor iedereen die gewoon lekker en bewust wil eten

Deze zijn ook lekker...

Add a Title

Description

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.

Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.

ma-keto-splash-v1-wbr.png
keto-mockup-v1-wbr_edited.png

Keto

Challenge

Rate dit recept
Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Geef je score*
Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page