top of page

Paardenbloem pesto met pompoenpitten

Met een pesto van paardenbloemen zet je een verrassende en nieuwe dip of spread op tafel.

Bijgerecht

10

40 min.

1.7 G Koolhydraten

kCal

105

Koolhydraten

1.7 G

Vetten

9 G

Eiwitten

4.1 G

Zelfgemaakte paardenbloempesto met pompoenpitten en Parmezaanse kaas in een glazen potje, omringd door verse paardenbloembladeren op een houten ondergrond.

Verras iedereen aan tafel met deze originele paardenbloem pesto. Supergezond. En tasty. Het belangrijkste ingrediënt groeit in je achtertuin!

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 90 gram pompoenpitten

  • 3 teentjes knoflook

  • 120 gram jonge paardenbloem blaadjes

  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt

  • 3 eetlepels citroensap

  • 50 milliliter olijfolie

  • ½ theelepel zout

  • zwarte peper naar smaak

  • 30 mililiter water

Instructies

  • Verwarmde oven voor op 160º C, strooide pompoenpitten op een bakplaat en bak voor 5 minuten, laat buiten de oven afkoelen.

  • Hak de pitten en de knoflook fijn in een keukenmachine.

  • Voegde Parmezaanse kaas, citroensap en de paardenbloem blaadjes toe en hak alles fijn.

  • Terwijl de keukenmachine nog langzaam draait, voeg de olijfolie toe.

  • Breng de pesto van paardenbloem op smaak met peper en zout.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 90 gram pompoenpitten

  • 3 teentjes knoflook

  • 120 gram jonge paardenbloem blaadjes

  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt

  • 3 eetlepels citroensap

  • 50 milliliter olijfolie

  • ½ theelepel zout

  • zwarte peper naar smaak

  • 30 mililiter water

MA+ Content – Jouw Slimme Recepten-Platform

Onbeperkt alle informatie bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

280+ intelligente recepten met:
- Vermelding allergenen 
- Bereiding met airfryer, oven of thermomix

- Budget-optimalisatie en inkooptips

- Gezondheidstips  Maandelijks vernieuwd. Gratis bij het abonnement op Makkelijk Afvallen App

Instructies

  • Verwarmde oven voor op 160º C, strooide pompoenpitten op een bakplaat en bak voor 5 minuten, laat buiten de oven afkoelen.

  • Hak de pitten en de knoflook fijn in een keukenmachine.

  • Voegde Parmezaanse kaas, citroensap en de paardenbloem blaadjes toe en hak alles fijn.

  • Terwijl de keukenmachine nog langzaam draait, voeg de olijfolie toe.

  • Breng de pesto van paardenbloem op smaak met peper en zout.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Paardenbloem? Dat is toch onkruid? Het klopt dat de paardenbloem een reputatie heeft opgebouwd als onkruid en iets dat je zo snel mogelijk uit je tuin moet trekken en in de compostbak moet gooien. Maar de paardenbloem is eetbaar! Van bloem tot wortel, alles is er eetbaar aan. Sterker nog, het is een ware superfood. Benieuwd hoe de paardenbloem jouw gezondheid kan boosten en hoe je de plant in de keuken gebruikt? Ma geeft je handige tips voor het gebruik van de paardenbloem in de keuken. Klik hier om direct naar het pesto-recept te gaan.


De paardenbloem als superfood

Dacht je dat spinazie de superheld der bladgroenten was? Dan ken je de paardenbloem nog niet. De paardenbloem bevat ongeveer 1.5 keer zoveel calcium, vitamine A, C en K als spinazie.

In Amerika is de plant al een heuse hype en wordt het veel gegeten. En dat is niet voor niets. Naast dat de plant stampvol zit met waardevolle vitamines en mineralen, bestaan de blaadjes van de paardenbloem voor 24% uit gunstige vezels die werken als een prebiotica. De vezels dienen als voedsel voor de gezonde bacteriën die in je darmen huisvesten.


Hoe kom je aan paardenbloemen?

In het voorjaar kleurt de paardenbloem de velden geel en is de plant in volle bloei. Wil je gaan experimenteren met de plant in jouw keuken? Dan kun je er in de lente en in de zomer op uit trekken om ze te plukken. Je zult zien dat je niet lang hoeft te zoeken!

  • Pluk alleen de jonge blaadjes want die smaken minder bitter.

  • In de zomer kun je het beste voor de bloemen gaan. Het blad is dan verder ontwikkelt en smaakt erg bitter.

  • De gele bloemen kun je voor van allerlei lekkers gebruiken zoals in toetjes, thee of als garnering natuurlijk.


Molsla; de blanke versie van paardenbloem

Soms heeft je groenteboer verse paardenbloemblaadjes te koop of verkopen ze die als ´molsla´. Molsla zijn blaadjes van de paardenbloem die niet veel of geen zonlicht hebben gehad omdat ze door het graven van een mol zijn bedolven onder de grond, vandaar de naam. Omdat de aarde het zonlicht blokkeert, blijven de blaadjes lichtgroen, bijna wit. Het voordeel is dat ze minder bitter zijn, maar het nadeel is dat ze door het ontbreken aan chlorofyl ook voedingsstoffen missen in vergelijking met de groene blaadjes.


Zo smaakt je paardenbloem minder bitter

Het blad van de paardenbloem staat niet bekend om zijn zachte smaak. Ook jonge blaadjes smaken licht bitter. Dikke tip: Vermeng de blaadjes met zacht smakende bladgroente zoals spinazie of snijbiet of verwerk het blad in een recept zoals deze heerlijke pesto.


Deze pesto is een heerlijke spread, of kan je mengen bij je salade.


Heerlijk bij een kipsalade met pesto

Zet je lichaam in vetverbrandingsmodus met Keto!

Wil je snel kilo’s verliezen zonder honger te lijden?
Start met dit gratis Keto Weekmenu en ontdek hoe je lichaam vet leert verbranden in plaats van suiker.

✔️ Ketorecepten voor een hele week
✔️Boost je vetverbranding in 7 dagen
✔️Geen cravings, wel energie en resultaat

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Zet je lichaam in vetverbrandingsmodus met Keto!

Wil je snel kilo’s verliezen zonder honger te lijden?
Start met dit gratis Keto Weekmenu en ontdek hoe je lichaam vet leert verbranden in plaats van suiker.

✔️ Ketorecepten voor een hele week
✔️Boost je vetverbranding in 7 dagen
✔️Geen cravings, wel energie en resultaat

Tips!

Paardenbloem? Dat is toch onkruid? Het klopt dat de paardenbloem een reputatie heeft opgebouwd als onkruid en iets dat je zo snel mogelijk uit je tuin moet trekken en in de compostbak moet gooien. Maar de paardenbloem is eetbaar! Van bloem tot wortel, alles is er eetbaar aan. Sterker nog, het is een ware superfood. Benieuwd hoe de paardenbloem jouw gezondheid kan boosten en hoe je de plant in de keuken gebruikt? Ma geeft je handige tips voor het gebruik van de paardenbloem in de keuken. Klik hier om direct naar het pesto-recept te gaan.


De paardenbloem als superfood

Dacht je dat spinazie de superheld der bladgroenten was? Dan ken je de paardenbloem nog niet. De paardenbloem bevat ongeveer 1.5 keer zoveel calcium, vitamine A, C en K als spinazie.

In Amerika is de plant al een heuse hype en wordt het veel gegeten. En dat is niet voor niets. Naast dat de plant stampvol zit met waardevolle vitamines en mineralen, bestaan de blaadjes van de paardenbloem voor 24% uit gunstige vezels die werken als een prebiotica. De vezels dienen als voedsel voor de gezonde bacteriën die in je darmen huisvesten.


Hoe kom je aan paardenbloemen?

In het voorjaar kleurt de paardenbloem de velden geel en is de plant in volle bloei. Wil je gaan experimenteren met de plant in jouw keuken? Dan kun je er in de lente en in de zomer op uit trekken om ze te plukken. Je zult zien dat je niet lang hoeft te zoeken!

  • Pluk alleen de jonge blaadjes want die smaken minder bitter.

  • In de zomer kun je het beste voor de bloemen gaan. Het blad is dan verder ontwikkelt en smaakt erg bitter.

  • De gele bloemen kun je voor van allerlei lekkers gebruiken zoals in toetjes, thee of als garnering natuurlijk.


Molsla; de blanke versie van paardenbloem

Soms heeft je groenteboer verse paardenbloemblaadjes te koop of verkopen ze die als ´molsla´. Molsla zijn blaadjes van de paardenbloem die niet veel of geen zonlicht hebben gehad omdat ze door het graven van een mol zijn bedolven onder de grond, vandaar de naam. Omdat de aarde het zonlicht blokkeert, blijven de blaadjes lichtgroen, bijna wit. Het voordeel is dat ze minder bitter zijn, maar het nadeel is dat ze door het ontbreken aan chlorofyl ook voedingsstoffen missen in vergelijking met de groene blaadjes.


Zo smaakt je paardenbloem minder bitter

Het blad van de paardenbloem staat niet bekend om zijn zachte smaak. Ook jonge blaadjes smaken licht bitter. Dikke tip: Vermeng de blaadjes met zacht smakende bladgroente zoals spinazie of snijbiet of verwerk het blad in een recept zoals deze heerlijke pesto.


Deze pesto is een heerlijke spread, of kan je mengen bij je salade.


Heerlijk bij een kipsalade met pesto

Zet je lichaam in vetverbrandingsmodus met Keto!

Wil je snel kilo’s verliezen zonder honger te lijden?
Start met dit gratis Keto Weekmenu en ontdek hoe je lichaam vet leert verbranden in plaats van suiker.

✔️ Ketorecepten voor een hele week
✔️Boost je vetverbranding in 7 dagen
✔️Geen cravings, wel energie en resultaat

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Zet je lichaam in vetverbrandingsmodus met Keto!

Wil je snel kilo’s verliezen zonder honger te lijden?
Start met dit gratis Keto Weekmenu en ontdek hoe je lichaam vet leert verbranden in plaats van suiker.

✔️ Ketorecepten voor een hele week
✔️Boost je vetverbranding in 7 dagen
✔️Geen cravings, wel energie en resultaat

Deze zijn ook lekker...

Add a Title

Description

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Dit recept is onderdeel van de Makkelijk Afvallen app – dé voedingsapp voor duurzaam afvallen.

Wat de app aanbiedt:

✓ 2000+ recepten (Koolhydraatarm, Keto, Makkelijk gezond)

✓ Gepersonaliseerde weekmenu's + boodschappenlijsten

✓ Opvolging van je voortgang & resultaten

✓ Live chat met MA Coach ✓ Barcodescanner

✓ Community van vrouwen ✓ Exclusieve kortingen op gezonde producten

✓ Toegang tot de MA+ Content

 

Alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken – in één app.

Gezonde ingrediënten
Gezonde ingrediënten

Makkelijk Afvallen App

Rate dit recept
Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Geef je score*
Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page