top of page

Pangafilet met korst van parmezaan en citroen

Pangafilet is een populair, lekker visje en goed te combineren in je gerechten. Met deze citroen-parmezaankorst is-ie nóg lekkerder! :)

Diner

1

35 min.

14.1 G Koolhydraten

kCal

300

Koolhydraten

14.1 G

Vetten

12.5 G

Eiwitten

33.6 G

Krokant gebakken pangafilet met Parmezaankorst, olijven en verse peterselie – koolhydraatarm en bomvol smaak.

Een plangafilet is nog lekkerder met de korst van parmezaan en citroen

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 135 gram Pangafilet

  • 1 el meel volkoren

  • 1 ei losgeklopt

  • 20 gram paneermeel volkoren

  • 10 gram panko

  • 10 gram zwarte olijven

  • 5 gram peterselie

  • 1/4 citroen

Instructies

  • Verwarm een oven voor op 200 graden.

  • Hak de olijven en peterselie in fijne stukjes.

  • Maak de vis goed droog met keukenpapier.

  • Meng de olijven, peterselie, Parmezaanse kaas, sap en schil van de citroen en het paneermeel door elkaar.

  • Doe het volkorenmeel en het ei in twee aparte schaaltjes.

  • Haal de vis eerst door het volkorenmeel en vervolgens door het ei.

  • Haal de vis daarna door het mengsel van paneermeel.

  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.

  • Doe de vis in de ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 135 gram Pangafilet

  • 1 el meel volkoren

  • 1 ei losgeklopt

  • 20 gram paneermeel volkoren

  • 10 gram panko

  • 10 gram zwarte olijven

  • 5 gram peterselie

  • 1/4 citroen

MA+ Content – Jouw Slimme Recepten-Platform

Onbeperkt alle informatie bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

280+ intelligente recepten met:
- Vermelding allergenen 
- Bereiding met airfryer, oven of thermomix

- Budget-optimalisatie en inkooptips

- Gezondheidstips  Maandelijks vernieuwd. Gratis bij het abonnement op Makkelijk Afvallen App

Instructies

  • Verwarm een oven voor op 200 graden.

  • Hak de olijven en peterselie in fijne stukjes.

  • Maak de vis goed droog met keukenpapier.

  • Meng de olijven, peterselie, Parmezaanse kaas, sap en schil van de citroen en het paneermeel door elkaar.

  • Doe het volkorenmeel en het ei in twee aparte schaaltjes.

  • Haal de vis eerst door het volkorenmeel en vervolgens door het ei.

  • Haal de vis daarna door het mengsel van paneermeel.

  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.

  • Doe de vis in de ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Deze Pangafilet met korst van parmezaan en citroen heeft een heerlijke, knapperige bite!

Pangafilet met parmezaan en citroen gezond?

Pangafilet is een populair visje dat we steeds meer eten in Nederland. Niet gek ook, het is namelijk een van de goedkoopste vissoorten en een grote bron van eiwitten. Met één portie krijg je al zo’n 33 gram binnen. Daarnaast is het een vrij milde vis. Het heeft niet zo’n sterke visgeur en bevat vrijwel geen graten. Daarom is het goed te combineren in verschillende gerechten en valt het goed in de smaak bij kinderen.


Welke pangafilet voor dit recept?

Helaas is er wel nogal wat te doen geweest rondom Pangafilet. Zo scheen deze vissoort te leven in de vervuilde Mekong-rivier in Vietnam, waardoor het slechte stoffen zou bevatten. Gelukkig zijn er meerdere onderzoeken geweest naar de Panga en blijkt er dat veel van deze beschuldigingen onterecht zijn. Er worden namelijk hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en de productie van de Panga in de supermarkt… en hier wordt ook aan gehouden (vooral die van het merk Queens is aan te raden).


Tip: Koop je Pangafilet in de supermarkt? Neem dan die uit de diepvries! Deze is namelijk na verwerking direct bevroren. De ‘verse’ vis in het koelschap daarentegen is ook bevroren geweest, maar vervolgens ontdooid om vers te lijken (maar is dit dus niet). Hierdoor is deze vaak een stuk duurder én minder lekker.

heb jij wat andere vis in je vriezer liggen, hier heb je nog wat recept ideetjes met andere vissen:


Buikvet verbranden? Begin vandaag met deze 9 tips

Wil je van dat hardnekkige buikvet af, maar weet je niet waar te beginnen?
Download deze gratis gids boordevol bewezen tips – en zet vandaag je eerste stap.

✔️ Verlaag stress, stabiliseer je bloedsuiker
✔️Eet slimmer zonder te diëten
✔️Boost je vetverbranding op een natuurlijke manier

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Buikvet verbranden? Begin vandaag met deze 9 tips

Wil je van dat hardnekkige buikvet af, maar weet je niet waar te beginnen?
Download deze gratis gids boordevol bewezen tips – en zet vandaag je eerste stap.

✔️ Verlaag stress, stabiliseer je bloedsuiker
✔️Eet slimmer zonder te diëten
✔️Boost je vetverbranding op een natuurlijke manier

Tips!

Deze Pangafilet met korst van parmezaan en citroen heeft een heerlijke, knapperige bite!

Pangafilet met parmezaan en citroen gezond?

Pangafilet is een populair visje dat we steeds meer eten in Nederland. Niet gek ook, het is namelijk een van de goedkoopste vissoorten en een grote bron van eiwitten. Met één portie krijg je al zo’n 33 gram binnen. Daarnaast is het een vrij milde vis. Het heeft niet zo’n sterke visgeur en bevat vrijwel geen graten. Daarom is het goed te combineren in verschillende gerechten en valt het goed in de smaak bij kinderen.


Welke pangafilet voor dit recept?

Helaas is er wel nogal wat te doen geweest rondom Pangafilet. Zo scheen deze vissoort te leven in de vervuilde Mekong-rivier in Vietnam, waardoor het slechte stoffen zou bevatten. Gelukkig zijn er meerdere onderzoeken geweest naar de Panga en blijkt er dat veel van deze beschuldigingen onterecht zijn. Er worden namelijk hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en de productie van de Panga in de supermarkt… en hier wordt ook aan gehouden (vooral die van het merk Queens is aan te raden).


Tip: Koop je Pangafilet in de supermarkt? Neem dan die uit de diepvries! Deze is namelijk na verwerking direct bevroren. De ‘verse’ vis in het koelschap daarentegen is ook bevroren geweest, maar vervolgens ontdooid om vers te lijken (maar is dit dus niet). Hierdoor is deze vaak een stuk duurder én minder lekker.

heb jij wat andere vis in je vriezer liggen, hier heb je nog wat recept ideetjes met andere vissen:


Buikvet verbranden? Begin vandaag met deze 9 tips

Wil je van dat hardnekkige buikvet af, maar weet je niet waar te beginnen?
Download deze gratis gids boordevol bewezen tips – en zet vandaag je eerste stap.

✔️ Verlaag stress, stabiliseer je bloedsuiker
✔️Eet slimmer zonder te diëten
✔️Boost je vetverbranding op een natuurlijke manier

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Buikvet verbranden? Begin vandaag met deze 9 tips

Wil je van dat hardnekkige buikvet af, maar weet je niet waar te beginnen?
Download deze gratis gids boordevol bewezen tips – en zet vandaag je eerste stap.

✔️ Verlaag stress, stabiliseer je bloedsuiker
✔️Eet slimmer zonder te diëten
✔️Boost je vetverbranding op een natuurlijke manier

Deze zijn ook lekker...

Recept afbeelding

Parmezaanse crackers met rozemarijn

Deze kaaskoekjes zijn jouw nieuwe favoriete snack. Krokant, hartig en perfect bij de borrel of...

Recept afbeelding

Oopsie broodjes recept

Mis je brood bij het ontbijt? Deze luchtige oopsie broodjes van ei en roomkaas zijn het...

Recept afbeelding

Nori rolls met zalm en avocado

Deze nori rolls zijn je geheime wapen voor elk feestje. Gezonde vetten, vol smaak en in 15...

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Dit recept is onderdeel van de Makkelijk Afvallen app – dé voedingsapp voor duurzaam afvallen.

Wat de app aanbiedt:

✓ 2000+ recepten (Koolhydraatarm, Keto, Makkelijk gezond)

✓ Gepersonaliseerde weekmenu's + boodschappenlijsten

✓ Opvolging van je voortgang & resultaten

✓ Live chat met MA Coach ✓ Barcodescanner

✓ Community van vrouwen ✓ Exclusieve kortingen op gezonde producten

✓ Toegang tot de MA+ Content

 

Alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken – in één app.

Gezonde ingrediënten
Gezonde ingrediënten

Makkelijk Afvallen App

Rate dit recept
Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Geef je score*
Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page