top of page

Spinazietaart met geitenkaas

Wil jij eens wat anders doen met spinazie? Maak deze spinazietaart! Koolhydraatarm en snel klaar! :D

Diner

4

45 min.

4.5 G Koolhydraten

kCal

304

Koolhydraten

4.5 G

Vetten

23.8 G

Eiwitten

16.8 G

Lekker! Spinazietaart met geitenkaas en pijnboompitjes. Zo maak je er een feestje van :)

Ingrediënten

Wist je dat vet je slanker kan maken?

Klinkt gek, toch? Maar precies dát is de kracht van ketose.
Ontdek hoe je lichaam overstapt van suikerverbranding naar vetverbranding – en kilo’s verliest zonder honger.

✔️ Keto werkt met je lichaam, niet ertegen
✔️Inclusief weekmenu + recepten
✔️Gratis te downloaden, direct starten

Instructies

  • Klop de eieren los en maak de sjalotjes en knoflook schoon en hak fijn.

  • Fruit de ui in olijfolie in een koekenpan tot deze glazig is en voeg knoflook toe. Bak dan de spinazie, pijnboompitjes, peper en zout circa 5 minuten mee op middelhoog vuur.

  • Vet een springvorm (22 cm) in met een beetje olijfolie, verdeel de spinazie, brokkel de geitenkaas erover en schenk het ei mengsel erin.

  • Bak de taart 30 - 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Tips!

Heb je nog een portie over? Deze overheerlijke spinazietaart met geitenkaas kan je ook lekker koud eten.


Recept spinazietaart


Spinazie is misschien wel onze favoriete groente. Je kunt het in veel recepten verwerken. Daarnaast kan je spinazie elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, avondeten of als toetje in een smoothie. Ideaal dus!


Spinazie is een supergroente en bevat veel goede voedingsstoffen. Zo zit er in spinazie veel ijzer wat helpt met het aanmaken van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons lichaam. Ook bevat spinazie goede voedingsvezels, zink, jodium, selenium en koper. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bevat spinazie ook veel vitamine K (bron).


Spinazietaart met geitenkaas


Niet iedereen vindt spinazie even geweldig. Vooral kinderen vinden het al snel te glibberig, te groen of te bitter. Verwerk het daarom in een lekker recept. Spinazie verpakt in de vorm van een taart ziet er al een stuk interessanter uit! De stukjes geitenkaas in deze spinazietaart maken het gerecht helemaal af.

Heb jij speciaal voor dit recept geitenkaas gekocht en weet je niet wat je met de rest moet? Geitenkaas kun je in bijna elke ovenschotel wel verwerken.

Meer inspiratie nodig? Ontdek hier de meest lekkere ovenschotels in ons koolhydraatarme boek. De ideale gerechten waar je behoefte aan hebt tijdens de donkere dagen terwijl je ook nog eens afvalt in plaats an kilo's aankomt.

Of maak een van deze recepten met geitenkaas eens:


Deze zijn ook lekker...

Recept afbeelding

Recept voor hartig ontbijt: bloemkool pannenkoekjes

Trek in iets hartigs voor het ontbijt? Met deze bloemkool pannenkoekjes kom je gezond en...

Recept afbeelding

Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem

Deze hartige taart met bacon en ui is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om...

Recept afbeelding

Heksenkaas maken: koolhydraatarm en lekker

We kennen de spread allemaal wel: Heksenkaas. Die heerlijke, helaas ongezonde, kaasdip die...

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.

Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.

ma-keto-splash-v1-wbr.png
keto-mockup-v1-wbr_edited.png

Keto

Challenge

Rate dit recept
Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Geef je score*
Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page