top of page

Broodje Hete Kip in sla met ingelegde komkommer

In deze koolhydraatarme versie van de populaire Surinaamse Hete Kip gebruiken we wraps van sla en lekkere knapperige gebakken uitjes.

Lunch

1

160 min.

19.2 G Koolhydraten

kCal

537

Koolhydraten

19.2 G

Vetten

32.4 G

Eiwitten

38.1 G

broodje-hete-kip-sla-wrap-koolhydraatarm

Een koolhydraatarm kipgerecht met een knipoog naar Suriname

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 180 gr kippendij (2 stuks) zonder vel of bot

  • ½ tomaat in blokjes gesneden

  • ½ milde rode peper in blokjes gesneden

  • 1 teentje knoflook

  • 1 cm verse gember grof gehakt

  • ½ sjalot grof gehakt

  • ¼ tl chilipoeder

  • ¼ tl kurkuma

  • ½ tl honing

  • 4 blaadjes sla (knapperige soort zoals baby romaine)

  • 1 bosui fijn gesneden

  • 5 gram koriander

  • 2 el gebakken uitjes

  • ¼ komkommer in dunne plakjes gesneden

  • zout (1 mespuntje of maximaal 0,4 gram)

  • 1 tl rijstwijnazijn of witte wijnazijn

Instructies

  • Week de satéstokjes minstens 60 minuten in kraanwater, om splinters en verbranding tegen te gaan.

  • Snijd de kippendijtjes in blokjes, ongeveer 6 stukjes per dijtje.

  • Pureer de tomaten, rode peper, knoflook, gember, sjalot, chilipoeder, kurkuma en honing in een blender, en giet over de kip. Zorg dat het goed gemengd is en dat alle blokjes kip bedekt zijn.

  • Laat de kip minstens 2 uur marineren, maar het liefst de hele nacht in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 210° C.

  • Rijg 3 blokjes kip aan elk satéstokje. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  • Bak de kipspiesjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip doorbakken en goudbruin is.

  • Bestrooi de komkommer met een mespuntje zout en roer het door de rijstwijnazijn. Laat minstens 5 minuten pekelen.

  • Vul een slablaadje met de stukjes kip van een spiesje, en bestrooi met gebakken uitjes, lente-uitjes, ingelegde komkommer en koriander. Eet smakelijk!

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 180 gr kippendij (2 stuks) zonder vel of bot

  • ½ tomaat in blokjes gesneden

  • ½ milde rode peper in blokjes gesneden

  • 1 teentje knoflook

  • 1 cm verse gember grof gehakt

  • ½ sjalot grof gehakt

  • ¼ tl chilipoeder

  • ¼ tl kurkuma

  • ½ tl honing

  • 4 blaadjes sla (knapperige soort zoals baby romaine)

  • 1 bosui fijn gesneden

  • 5 gram koriander

  • 2 el gebakken uitjes

  • ¼ komkommer in dunne plakjes gesneden

  • zout (1 mespuntje of maximaal 0,4 gram)

  • 1 tl rijstwijnazijn of witte wijnazijn

MA+ Content – Jouw Slimme Recepten-Platform

Onbeperkt alle informatie bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

280+ intelligente recepten met:
- Vermelding allergenen 
- Bereiding met airfryer, oven of thermomix

- Budget-optimalisatie en inkooptips

- Gezondheidstips  Maandelijks vernieuwd. Gratis bij het abonnement op Makkelijk Afvallen App

Instructies

  • Week de satéstokjes minstens 60 minuten in kraanwater, om splinters en verbranding tegen te gaan.

  • Snijd de kippendijtjes in blokjes, ongeveer 6 stukjes per dijtje.

  • Pureer de tomaten, rode peper, knoflook, gember, sjalot, chilipoeder, kurkuma en honing in een blender, en giet over de kip. Zorg dat het goed gemengd is en dat alle blokjes kip bedekt zijn.

  • Laat de kip minstens 2 uur marineren, maar het liefst de hele nacht in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 210° C.

  • Rijg 3 blokjes kip aan elk satéstokje. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  • Bak de kipspiesjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip doorbakken en goudbruin is.

  • Bestrooi de komkommer met een mespuntje zout en roer het door de rijstwijnazijn. Laat minstens 5 minuten pekelen.

  • Vul een slablaadje met de stukjes kip van een spiesje, en bestrooi met gebakken uitjes, lente-uitjes, ingelegde komkommer en koriander. Eet smakelijk!

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Om het Surinaamse gerecht van zijn carbs te ontdoen hebben wij voor een heel ander broodje gekozen, namelijk sla blaadjes. Heerlijk knapperig, en het perfecte koolhydraatarme alternatief om die lekkere kip en toppings veilig van bord naar mond te krijgen.


Daarnaast is voor de marinade van de kip geen geraffineerde suikers gebruikt. Die kom je tegen in (bijvoorbeeld) de ketjap manis die vaak in de authentieke Hete Kip wordt gebruikt. In plaats daarvan hebben we een klein beetje honing toegevoegd, voor wat zoetigheid.


Wij houden zelf wel van een beetje pit, dus de marinade voor de kipspiesjes is ook aan de scherpe kant. Maar je kunt naar eigen smaak de pepertjes aanpassen, of zelfs helemaal weglaten.


Als laatste hebben we een selectie aan toppings gekozen. Gebakken uitjes én frisse lente-uitjes en een makkelijke ingelegde komkommer. Je mag zelf besluiten hoeveel extra’s je op je Broodje Hete Kip strooit. En dan is het smullen geblazen!


Kip, écht het meeste veelzijdige stukje vlees


Kip: de koelvakken van de Albert Heijn en Jumbo liggen er vol mee. Wij eten dan ook gemiddeld bijna 11,5 kilo aan kippenvlees per jaar. Het is natuurlijk ook best wel lekker, zo’n kippetje.


Dit zijn onze tips om het beste uit je kip te halen:


  • Ga in plaats voor kipfilet eens voor kippendijtjes. We beloven je dat er een wereld voor je opengaat. Kippendijtjes zijn malser en hebben meer smaak en zijn over het algemeen wat goedkoper dan kipfilet.

  • Kook kip vooral niet te lang door. Het moet natuurlijk wel gaar zijn, maar van droge doorbakken kip wordt niemand blij.

  • Zorg dat je kippenvlees koopt dat niet bevroren is geweest. Bevroren kippenvlees verliest veel water en daardoor droogt het sneller uit. Je kunt dit gemakkelijk nagaan door aan je slager te vragen of het is ingevroren is. Ook kun je ervan uitgaan dat biologische kip (en nog beter, met ‘Beter Leven’ sterren) niet bevroren is geweest, en ook veel beter smaakt!

  • Kip is gezond! Kip bevat veel eiwitten, maar ook vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het in het algemeen minder calorieën en ongezond cholesterol, dan rundvlees of varkensvlees.


Heb je je Broodje Hete Kip al op en droom je alweer van je volgende maaltijd? We hebben alvast 19 gezonde kipgerechten voor je op een rijtje gezet.

Wist je dat je gewicht kunt verliezen zónder streng dieet?

Je hoeft geen koolhydraten volledig te schrappen om resultaat te zien.
Met dit gratis koolhydraatarme weekmenu eet je bewust én lekker – en val je af zonder honger.


✔️Recepten waar je blij van wordt
✔️Minder cravings, meer energie
✔️Structuur zonder stress

MA+ Tips!

Heropwarmtip


Wil je restjes later opwarmen? Dat kan, maar let erop dat kip snel droog wordt.


  • Magnetron (snel & makkelijk): doe de kip in een magnetronbestendige kom, voeg 1-2 el water/bouillon toe, dek af en verwarm 2-3 min op 750W. Roer halverwege om.


  • Pan (beste smaak): verwarm de kip kort in een pan op middelhoog vuur, eventueel met een scheutje water of bouillon.


Budgethack


Kippendijen zijn vaak goedkoper dan kipfilet, maar minstens zo lekker. Koop een grotere verpakking en vries per 2 stuks in. Zo heb je altijd voordelig kip achter de hand.


Bewaartrick


De ingelegde komkommer kun je makkelijk een dag of twee bewaren in de koelkast. Het vlees zelf eet je het beste vers, maar koud de volgende dag door een salade is ook heerlijk.


Combinatie-idee


Maak er een complete maaltijd van door dit broodje te serveren met een frisse salade uit ons Koolhydraatarm Weekmenu.



Bereiding in de airfryer


  • Marineer de kippendijen zoals beschreven.

  • Leg ze in het mandje van de airfryer (niet te vol, liefst in één laag).

  • Bak 12-14 minuten op 180°C, halverwege even omschudden of omdraaien.

  • Controleer of de kip gaar is (kerntemperatuur ± 75°C).


Extra gezondheid


Kippendijen zijn eiwitrijk en leveren belangrijke B-vitamines. Door de sla-wraps in plaats van brood bespaar je flink wat koolhydraten, terwijl je toch een vullende maaltijd hebt. Perfect passend binnen een koolhydraatarm weekmenu.

Wist je dat je gewicht kunt verliezen zónder streng dieet?

Je hoeft geen koolhydraten volledig te schrappen om resultaat te zien.
Met dit gratis koolhydraatarme weekmenu eet je bewust én lekker – en val je af zonder honger.


✔️Recepten waar je blij van wordt
✔️Minder cravings, meer energie
✔️Structuur zonder stress

Tips!

Om het Surinaamse gerecht van zijn carbs te ontdoen hebben wij voor een heel ander broodje gekozen, namelijk sla blaadjes. Heerlijk knapperig, en het perfecte koolhydraatarme alternatief om die lekkere kip en toppings veilig van bord naar mond te krijgen.


Daarnaast is voor de marinade van de kip geen geraffineerde suikers gebruikt. Die kom je tegen in (bijvoorbeeld) de ketjap manis die vaak in de authentieke Hete Kip wordt gebruikt. In plaats daarvan hebben we een klein beetje honing toegevoegd, voor wat zoetigheid.


Wij houden zelf wel van een beetje pit, dus de marinade voor de kipspiesjes is ook aan de scherpe kant. Maar je kunt naar eigen smaak de pepertjes aanpassen, of zelfs helemaal weglaten.


Als laatste hebben we een selectie aan toppings gekozen. Gebakken uitjes én frisse lente-uitjes en een makkelijke ingelegde komkommer. Je mag zelf besluiten hoeveel extra’s je op je Broodje Hete Kip strooit. En dan is het smullen geblazen!


Kip, écht het meeste veelzijdige stukje vlees


Kip: de koelvakken van de Albert Heijn en Jumbo liggen er vol mee. Wij eten dan ook gemiddeld bijna 11,5 kilo aan kippenvlees per jaar. Het is natuurlijk ook best wel lekker, zo’n kippetje.


Dit zijn onze tips om het beste uit je kip te halen:


  • Ga in plaats voor kipfilet eens voor kippendijtjes. We beloven je dat er een wereld voor je opengaat. Kippendijtjes zijn malser en hebben meer smaak en zijn over het algemeen wat goedkoper dan kipfilet.

  • Kook kip vooral niet te lang door. Het moet natuurlijk wel gaar zijn, maar van droge doorbakken kip wordt niemand blij.

  • Zorg dat je kippenvlees koopt dat niet bevroren is geweest. Bevroren kippenvlees verliest veel water en daardoor droogt het sneller uit. Je kunt dit gemakkelijk nagaan door aan je slager te vragen of het is ingevroren is. Ook kun je ervan uitgaan dat biologische kip (en nog beter, met ‘Beter Leven’ sterren) niet bevroren is geweest, en ook veel beter smaakt!

  • Kip is gezond! Kip bevat veel eiwitten, maar ook vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het in het algemeen minder calorieën en ongezond cholesterol, dan rundvlees of varkensvlees.


Heb je je Broodje Hete Kip al op en droom je alweer van je volgende maaltijd? We hebben alvast 19 gezonde kipgerechten voor je op een rijtje gezet.

Wist je dat je gewicht kunt verliezen zónder streng dieet?

Je hoeft geen koolhydraten volledig te schrappen om resultaat te zien.
Met dit gratis koolhydraatarme weekmenu eet je bewust én lekker – en val je af zonder honger.


✔️Recepten waar je blij van wordt
✔️Minder cravings, meer energie
✔️Structuur zonder stress

MA+ Tips!

Heropwarmtip


Wil je restjes later opwarmen? Dat kan, maar let erop dat kip snel droog wordt.


  • Magnetron (snel & makkelijk): doe de kip in een magnetronbestendige kom, voeg 1-2 el water/bouillon toe, dek af en verwarm 2-3 min op 750W. Roer halverwege om.


  • Pan (beste smaak): verwarm de kip kort in een pan op middelhoog vuur, eventueel met een scheutje water of bouillon.


Budgethack


Kippendijen zijn vaak goedkoper dan kipfilet, maar minstens zo lekker. Koop een grotere verpakking en vries per 2 stuks in. Zo heb je altijd voordelig kip achter de hand.


Bewaartrick


De ingelegde komkommer kun je makkelijk een dag of twee bewaren in de koelkast. Het vlees zelf eet je het beste vers, maar koud de volgende dag door een salade is ook heerlijk.


Combinatie-idee


Maak er een complete maaltijd van door dit broodje te serveren met een frisse salade uit ons Koolhydraatarm Weekmenu.



Bereiding in de airfryer


  • Marineer de kippendijen zoals beschreven.

  • Leg ze in het mandje van de airfryer (niet te vol, liefst in één laag).

  • Bak 12-14 minuten op 180°C, halverwege even omschudden of omdraaien.

  • Controleer of de kip gaar is (kerntemperatuur ± 75°C).


Extra gezondheid


Kippendijen zijn eiwitrijk en leveren belangrijke B-vitamines. Door de sla-wraps in plaats van brood bespaar je flink wat koolhydraten, terwijl je toch een vullende maaltijd hebt. Perfect passend binnen een koolhydraatarm weekmenu.

Wist je dat je gewicht kunt verliezen zónder streng dieet?

Je hoeft geen koolhydraten volledig te schrappen om resultaat te zien.
Met dit gratis koolhydraatarme weekmenu eet je bewust én lekker – en val je af zonder honger.


✔️Recepten waar je blij van wordt
✔️Minder cravings, meer energie
✔️Structuur zonder stress

Deze zijn ook lekker...

Add a Title

Description

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Dit recept is onderdeel van de Makkelijk Afvallen app – dé voedingsapp voor duurzaam afvallen.

Wat de app aanbiedt:

✓ 2000+ recepten (Koolhydraatarm, Keto, Makkelijk gezond)

✓ Gepersonaliseerde weekmenu's + boodschappenlijsten

✓ Opvolging van je voortgang & resultaten

✓ Live chat met MA Coach ✓ Barcodescanner

✓ Community van vrouwen ✓ Exclusieve kortingen op gezonde producten

✓ Toegang tot de MA+ Content

 

Alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken – in één app.

Gezonde ingrediënten
Gezonde ingrediënten

Makkelijk Afvallen App

Rate dit recept
Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Geef je score*
Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page