Koolhydraatarm wokken: Oosterse paksoi met kip
Koolhydraatarm wokken: Dit wokgerecht van paksoi en kip en shiitake paddenstoelen zit boordevol smaak en staat binnen 10 minuten op tafel.
Diner
1
10 min.
16.2 G Koolhydraten
kCal
321
Koolhydraten
16.2 G
Vetten
12.6 G
Eiwitten
33.6 G

Wokken is gezond en snel.
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
1 el ketjap manis
1 el oestersaus
1 tl water
150 gr kipfilet 1 stuk
150 gr paksoi 1 struikje
50 gr shiitake paddenstoelen
2 teentjes knoflook
1 el kokosolie
zout naar smaak
Als je dit receptje budgetvriendelijker wil maken kan je de shiitake vervangen door champignons
Instructies
In een klein kommetje, meng de ketjap manis, oestersaus en water tot een egaal sausje samen.
Snijd de kip in blokjes, de paksoi in de lengte door de helft en de shiitake in dunne plakjes.
Verhit in een wok of grote koekenpan op hoog vuur de kokosolie.
Bak de paksoi met snijkant naar beneden ongeveer 30 seconde, en draai het om. Voeg de kip, shiitake en zout naar smaak toe.
Wok de paksoi en kip 1 minuut. Als je kip rondom gebakken is, voeg de knoflook dungesneden toe en bak nog 30 seconde. Voeg het sausje toe.
Al roerend, kook het geheel 1 minuutje door, of totdat de kip doorbakken is.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
1 el ketjap manis
1 el oestersaus
1 tl water
150 gr kipfilet 1 stuk
150 gr paksoi 1 struikje
50 gr shiitake paddenstoelen
2 teentjes knoflook
1 el kokosolie
zout naar smaak
Als je dit receptje budgetvriendelijker wil maken kan je de shiitake vervangen door champignons
Instructies
In een klein kommetje, meng de ketjap manis, oestersaus en water tot een egaal sausje samen.
Snijd de kip in blokjes, de paksoi in de lengte door de helft en de shiitake in dunne plakjes.
Verhit in een wok of grote koekenpan op hoog vuur de kokosolie.
Bak de paksoi met snijkant naar beneden ongeveer 30 seconde, en draai het om. Voeg de kip, shiitake en zout naar smaak toe.
Wok de paksoi en kip 1 minuut. Als je kip rondom gebakken is, voeg de knoflook dungesneden toe en bak nog 30 seconde. Voeg het sausje toe.
Al roerend, kook het geheel 1 minuutje door, of totdat de kip doorbakken is.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Dit wokgerecht met paksoi, kip en shiitake paddenstoelen is supergezond en staat binnen een handomdraai op tafel – dat beloven we!
Wokken is gezond
In het verre oosten wisten ze het allang: wokken is gezond. Waar wij in Europa grootgebracht zijn met stoofpotten, stamppotten en ovengerechten, die toch al gauw een uurtje staan te pruttelen, staat een wokgerecht soms binnen een kleine tien minuten op tafel.
Er zitten wel degelijk voordelen aan het wokken. Bij groente, die lang staat te koken en die daarna ook nog eens wordt afgegoten, zie je de vitamines en mineralen in een groene stroom zo het afvoerputje inlopen. Door de korte kooktijd wordt met wokken veel goeds bewaard. De groente is vaak wat knapperiger door het wokken, maar dat vinden wij niet erg.
Is paksoi gezond?
Paksoi is een koolsoort boordevol vitamines en mineralen, vooral vitamine A. Bij dit recept, met een struikje paksoi van ongeveer 250 gram, krijg je zelfs 60% van deze vitamine binnen. Waarom is dit belangrijk? Misschien ben je bekend met vitamine A uit de mythes rondom wortels. Inderdaad, door deze vitamine krijg je (blijkbaar) superzicht. Net zoals bij wortels, bevordert de vitamine A van paksoi de gezondheid van je ogen.
Vegetarisch wokken
Wil je een vegetarische schotel op tafel zetten? Of wil je dit makkelijke gerecht eens proberen met andere smaakcombinaties? Dit zijn een paar alternatieven:
Voor een vegetarische gerecht kun je in plaats van kip blokjes tofu of tempeh meekoken. Vervang dan wel de oestersaus met een vegetarische versie; bijvoorbeeld ‘oestersaus’ van shiitake paddenstoelen, bij Oosterse supermarkten te koop.
Gebruik in plaats van kip naast de paksoi andere koolsoorten, zoals bijvoorbeeld Chinese kool. Je kunt de paksoi ook vervangen met aspergebroccoli, voor extra knapperige groente.
Vervang de shiitake met andere soorten paddenstoelen. Zo kun je ook champignons of oesterzwammen gebruiken.
Oestersaus, wat is dat?
Oestersaus is een Oosterse saus dat gerechten een hartige smaak geeft. Oftewel, een smaak van umami. Umami is een van de 5 basissmaken naast zoet, zout, zuur en bitter, maar betekent in het Japans ook ‘heerlijkheid’. Je vindt deze smaak vooral in hartige producten zoals tomaten, champignons, vlees en belegen kaas. Een intensere vorm is te vinden in bouillonblokjes. Leg daar een van op je tong en het is je meteen duidelijk wat umami is.
Ja, oestersaus wordt van oesters gemaakt! Zoals vele lekkere dingen, werd oestersaus ‘per ongeluk’ uitgevonden. Marktverkoper Lee Kum Sheung liet rond het jaar 1888 zijn oestersoep een beetje te lang doorkoken. Toen hij het deksel van de pan haalde, vond hij in plaats van vloeibare soep een ingedikte saus met een heerlijke geur. Het bedrijf (genaamd Lee Kum Kee) dat hij oprichtte om oestersaus en andere Oosterse sauzen te verkopen, is vandaag de dag bijna 1,3 miljard euro waard.

Wist je dat koolhydraten je hormonen kunnen saboteren?
Tijdens de overgang verandert je stofwisseling – en wat je eet maakt méér verschil dan ooit.
Ontdek hoe een koolhydraatarm weekmenu je helpt om energie terug te winnen en vet te verbranden.
Download gratis, inclusief recepten en boodschappenlijst!
✔️ Hormonen in balans zonder gedoe
✔️Slim eten, geen honger
✔️Ervaar het verschil in 7 dagen
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Wist je dat koolhydraten je hormonen kunnen saboteren?
Tijdens de overgang verandert je stofwisseling – en wat je eet maakt méér verschil dan ooit.
Ontdek hoe een koolhydraatarm weekmenu je helpt om energie terug te winnen en vet te verbranden.
Download gratis, inclusief recepten en boodschappenlijst!
✔️ Hormonen in balans zonder gedoe
✔️Slim eten, geen honger
✔️Ervaar het verschil in 7 dagen
Tips!
Dit wokgerecht met paksoi, kip en shiitake paddenstoelen is supergezond en staat binnen een handomdraai op tafel – dat beloven we!
Wokken is gezond
In het verre oosten wisten ze het allang: wokken is gezond. Waar wij in Europa grootgebracht zijn met stoofpotten, stamppotten en ovengerechten, die toch al gauw een uurtje staan te pruttelen, staat een wokgerecht soms binnen een kleine tien minuten op tafel.
Er zitten wel degelijk voordelen aan het wokken. Bij groente, die lang staat te koken en die daarna ook nog eens wordt afgegoten, zie je de vitamines en mineralen in een groene stroom zo het afvoerputje inlopen. Door de korte kooktijd wordt met wokken veel goeds bewaard. De groente is vaak wat knapperiger door het wokken, maar dat vinden wij niet erg.
Is paksoi gezond?
Paksoi is een koolsoort boordevol vitamines en mineralen, vooral vitamine A. Bij dit recept, met een struikje paksoi van ongeveer 250 gram, krijg je zelfs 60% van deze vitamine binnen. Waarom is dit belangrijk? Misschien ben je bekend met vitamine A uit de mythes rondom wortels. Inderdaad, door deze vitamine krijg je (blijkbaar) superzicht. Net zoals bij wortels, bevordert de vitamine A van paksoi de gezondheid van je ogen.
Vegetarisch wokken
Wil je een vegetarische schotel op tafel zetten? Of wil je dit makkelijke gerecht eens proberen met andere smaakcombinaties? Dit zijn een paar alternatieven:
Voor een vegetarische gerecht kun je in plaats van kip blokjes tofu of tempeh meekoken. Vervang dan wel de oestersaus met een vegetarische versie; bijvoorbeeld ‘oestersaus’ van shiitake paddenstoelen, bij Oosterse supermarkten te koop.
Gebruik in plaats van kip naast de paksoi andere koolsoorten, zoals bijvoorbeeld Chinese kool. Je kunt de paksoi ook vervangen met aspergebroccoli, voor extra knapperige groente.
Vervang de shiitake met andere soorten paddenstoelen. Zo kun je ook champignons of oesterzwammen gebruiken.
Oestersaus, wat is dat?
Oestersaus is een Oosterse saus dat gerechten een hartige smaak geeft. Oftewel, een smaak van umami. Umami is een van de 5 basissmaken naast zoet, zout, zuur en bitter, maar betekent in het Japans ook ‘heerlijkheid’. Je vindt deze smaak vooral in hartige producten zoals tomaten, champignons, vlees en belegen kaas. Een intensere vorm is te vinden in bouillonblokjes. Leg daar een van op je tong en het is je meteen duidelijk wat umami is.
Ja, oestersaus wordt van oesters gemaakt! Zoals vele lekkere dingen, werd oestersaus ‘per ongeluk’ uitgevonden. Marktverkoper Lee Kum Sheung liet rond het jaar 1888 zijn oestersoep een beetje te lang doorkoken. Toen hij het deksel van de pan haalde, vond hij in plaats van vloeibare soep een ingedikte saus met een heerlijke geur. Het bedrijf (genaamd Lee Kum Kee) dat hij oprichtte om oestersaus en andere Oosterse sauzen te verkopen, is vandaag de dag bijna 1,3 miljard euro waard.

Wist je dat koolhydraten je hormonen kunnen saboteren?
Tijdens de overgang verandert je stofwisseling – en wat je eet maakt méér verschil dan ooit.
Ontdek hoe een koolhydraatarm weekmenu je helpt om energie terug te winnen en vet te verbranden.
Download gratis, inclusief recepten en boodschappenlijst!
✔️ Hormonen in balans zonder gedoe
✔️Slim eten, geen honger
✔️Ervaar het verschil in 7 dagen
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Wist je dat koolhydraten je hormonen kunnen saboteren?
Tijdens de overgang verandert je stofwisseling – en wat je eet maakt méér verschil dan ooit.
Ontdek hoe een koolhydraatarm weekmenu je helpt om energie terug te winnen en vet te verbranden.
Download gratis, inclusief recepten en boodschappenlijst!
✔️ Hormonen in balans zonder gedoe
✔️Slim eten, geen honger
✔️Ervaar het verschil in 7 dagen

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.