Bonbons maken van kokos en pure chocolade
Loopt jou het water ook al uit de mond als je denkt aan je eigen bonbons maken? Het makkelijkste is om ze kant-en-klaar in de winkel te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder! En al helemaal met de combinatie met kokos en chocola.
Tussendoortje
12
60 min.
0.8 G Koolhydraten
kCal
47
Koolhydraten
0.8 G
Vetten
4.2 G
Eiwitten
0.9 G

Afhankelijk van je doelstellingen kan je 2 tot 3 bolletjes inplannen in je weekmenu.
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
50 gram kokos gemalen
20 gram amandelmeel
30 ml kokosmelk
20 gram pure chocolade 85%
noten naar keuze
Instructies
Doe het amandelmeel, de gemalen kokos en de kokosmelk in een kom en meng alles goed door elkaar. Neem een bakplaat voor mini muffins of siliconen bonbonvormpjes. Doe het mengsel hierin en druk stevig aan.
Zet de bonbons zo’n 30 minuten in de vriezer.
Haal ze na 30 minuten uit de vriezen, maar haal ze niet uit het vormpje. Smelt de chocolade au bain marie en giet op elke kokosbonbon een beetje chocolade. Dit zal straks de bodem zijn.
Zet de bonbons nog 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade weer hard kan worden. Laat de rest van de chocolade au bain marie staan als je straks ook nog de bovenkant wenst te versieren.
Na 10 minuten haal je de bonbons uit de vorm en druppel je er de rest van de chocolade erover. Smullen maar!

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Zelf kokos bonbons maken
Deze heerlijke chocolaatjes kun je kopen in de supermarkt, maar zelf je bonbons maken is natuurlijk veel lekkerder! Kost wel even wat tijd, maar daar krijg je dan ook een heleboel voor terug. Ik raad je in dit geval aan pure chocolade van 85% te gebruiken. Een stukje bitterder maar wel veel gezonder dan melkchocolade!
MA's Tip: Fanatiek bezig zijn met je gewicht betekent helemaal niet dat je niet af en toe mag snoepen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere, verantwoorde snacks te bedenken die jij gewoon kunt eten! Ik heb er 100 voor je verzameld in mijn 100 Koolhydraatarme Lekkernijen E-book.
Oneindig mee te variëren
Naast onderstaand recept kun je bonbons maken met honderden verschillende ingrediënten. Ben je gek op noten? Gebruik noten! Liever witte chocola (wel een stuk ongezonder) gebruik witte chocola. Je zou de chocola ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld dadels. Nog gezonder en zeker niet minder lekker!
Afvallen zonder het idee te hebben dat je aan het diëten bent? Dan is koolhydraatarm eten echt wat voor jou. Bekijk eens de lekkere recepten in ons Koolhydraatarm 28-dagen programma. Door de heerlijke weekmenu’s te volgen maak jij een absolute kickstart!

Hou je van bakken? Bak het koolhydraatarm!
Geen droog dieetbrood of saaie crackers – wél echte smaak en structuur.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij heerlijke koolhydraatarme broden maakt, gewoon thuis.
✔️ Voor bij je ontbijt, lunch of soep
✔️Recepten met bite, geur en voldoening
✔️Minder koolhydraten, meer genieten
Deze zijn ook lekker...

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.