Glutenvrij brood bakken
Zelf glutenvrij brood bakken. Lekker makkelijk in de broodbakmachine.
Ontbijt
12
190 min.
10 G Koolhydraten
kCal
260
Koolhydraten
10 G
Vetten
23 G
Eiwitten
9 G

Brood eten zonder broodbuik
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
45 gram vloeibare margarine
1 theelepel zout
425 ml water lauw-warm (37 graden)
1 zakje gedroogde gist dr Oetker gebruik ik altijd
500 gram broodmix naar keuze
1 theelepel honing
Instructies
Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine. Zorg dat je de gist als laatste toevoegt
Zet de broodbakmachine aan en wacht tot ie klaar is
In plakken snijden als het een beetje is afgekoeld en daarna invriezen

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
45 gram vloeibare margarine
1 theelepel zout
425 ml water lauw-warm (37 graden)
1 zakje gedroogde gist dr Oetker gebruik ik altijd
500 gram broodmix naar keuze
1 theelepel honing
Instructies
Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine. Zorg dat je de gist als laatste toevoegt
Zet de broodbakmachine aan en wacht tot ie klaar is
In plakken snijden als het een beetje is afgekoeld en daarna invriezen

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Lekker zelf glutenvrij brood bakken doe je in een handomdraai met je eigen broodbakmachine. Heb je deze niet? Dan lees je hieronder hoe je het zelf in de oven kunt bakken. Veel plezier ermee en eet smakelijk.
Welke broodmix gebruik je voor glutenvrij brood?
Je kunt hiermee variëren. Het ligt eraan wat je lekker vind natuurlijk. Zelf mix ik vaak twee soorten mix door elkaar. Dus 250 gram van de ene mix en 250 gram van de andere mix. Mijn favoriete broodmixen zijn:
Twello’s Quinoa broodmix of Twello's boerenbruin
Jauhoseos van Semper
Le Poole Rimboe broodmix
Zelf bakken in de oven?
Je kunt je brood natuurlijk ook zelf bakken in de oven. Hierbij de instructies:
Gebruik een mixer met deeghaken
Neem een grote beslagkom en doe het lauwwarme water erin
Voeg de gist toe
Dan de margarine
Als laatst voeg je de broodmix toe
Goed mixen tot alle klonten weg zijn
Je hoeft het bakblik niet in te vetten (door de margarine)
Doe het beslag in het bakblik en dek af met folie of een theedoek
Laat 30 minuten rijzen op de oven (die kun je dan mooi voorverwarmen) of op de verwarming
Bak het brood op 200 graden goudbruin in 25 minuten
Als het klaar is zo snel mogelijk uit het bakblik halen (anders wordt de onderkant nat)
Variatie tips Glutenvrij brood
Dit brood is echt al heel lekker van zichzelf. Het ligt ook heel erg aan welke broodmix je gebruikt natuurlijk. In principe kun je in plaats van kant en klare broodmix ook glutenvrij meel gebruiken (bijv. boekweitmeel, maismeel en rijstemeel).
Als je wil kun je variëren door de volgende ingrediënten toe te voegen aan de mix. Voeg bijvoorbeeld een ei, 25 gram haver of appelvezel toe. Een handje rozijnen is ook altijd een aanrader. Houd jij meer van zaden en pitten? Voeg die dan toe. Of boost de voedingswaarde met een hand vol gezonde noten.
Voedingswaarden Glutenvrij brood
Zie ook de voedingswaarden tabel hieronder. Bij deze voedingswaarden wordt rekening gehouden dat je het brood in 12 stukken snijdt. De voedingswaarden voor 1 portie (1 plakje brood) zijn:
10 gram koolhydraten
260 calorieën
9 gram eiwitten
23 gram vet
Welke variaties op Glutenvrij brood ken jij? Inspireer anderen en laat je horen in de comments.
>>> Lees hier verder over tips voor een gezond ontbijt.

Hou je van bakken? Bak het koolhydraatarm!
Geen droog dieetbrood of saaie crackers – wél echte smaak en structuur.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij heerlijke koolhydraatarme broden maakt, gewoon thuis.
✔️ Voor bij je ontbijt, lunch of soep
✔️Recepten met bite, geur en voldoening
✔️Minder koolhydraten, meer genieten
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Hou je van bakken? Bak het koolhydraatarm!
Geen droog dieetbrood of saaie crackers – wél echte smaak en structuur.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij heerlijke koolhydraatarme broden maakt, gewoon thuis.
✔️ Voor bij je ontbijt, lunch of soep
✔️Recepten met bite, geur en voldoening
✔️Minder koolhydraten, meer genieten
Tips!
Lekker zelf glutenvrij brood bakken doe je in een handomdraai met je eigen broodbakmachine. Heb je deze niet? Dan lees je hieronder hoe je het zelf in de oven kunt bakken. Veel plezier ermee en eet smakelijk.
Welke broodmix gebruik je voor glutenvrij brood?
Je kunt hiermee variëren. Het ligt eraan wat je lekker vind natuurlijk. Zelf mix ik vaak twee soorten mix door elkaar. Dus 250 gram van de ene mix en 250 gram van de andere mix. Mijn favoriete broodmixen zijn:
Twello’s Quinoa broodmix of Twello's boerenbruin
Jauhoseos van Semper
Le Poole Rimboe broodmix
Zelf bakken in de oven?
Je kunt je brood natuurlijk ook zelf bakken in de oven. Hierbij de instructies:
Gebruik een mixer met deeghaken
Neem een grote beslagkom en doe het lauwwarme water erin
Voeg de gist toe
Dan de margarine
Als laatst voeg je de broodmix toe
Goed mixen tot alle klonten weg zijn
Je hoeft het bakblik niet in te vetten (door de margarine)
Doe het beslag in het bakblik en dek af met folie of een theedoek
Laat 30 minuten rijzen op de oven (die kun je dan mooi voorverwarmen) of op de verwarming
Bak het brood op 200 graden goudbruin in 25 minuten
Als het klaar is zo snel mogelijk uit het bakblik halen (anders wordt de onderkant nat)
Variatie tips Glutenvrij brood
Dit brood is echt al heel lekker van zichzelf. Het ligt ook heel erg aan welke broodmix je gebruikt natuurlijk. In principe kun je in plaats van kant en klare broodmix ook glutenvrij meel gebruiken (bijv. boekweitmeel, maismeel en rijstemeel).
Als je wil kun je variëren door de volgende ingrediënten toe te voegen aan de mix. Voeg bijvoorbeeld een ei, 25 gram haver of appelvezel toe. Een handje rozijnen is ook altijd een aanrader. Houd jij meer van zaden en pitten? Voeg die dan toe. Of boost de voedingswaarde met een hand vol gezonde noten.
Voedingswaarden Glutenvrij brood
Zie ook de voedingswaarden tabel hieronder. Bij deze voedingswaarden wordt rekening gehouden dat je het brood in 12 stukken snijdt. De voedingswaarden voor 1 portie (1 plakje brood) zijn:
10 gram koolhydraten
260 calorieën
9 gram eiwitten
23 gram vet
Welke variaties op Glutenvrij brood ken jij? Inspireer anderen en laat je horen in de comments.
>>> Lees hier verder over tips voor een gezond ontbijt.

Hou je van bakken? Bak het koolhydraatarm!
Geen droog dieetbrood of saaie crackers – wél echte smaak en structuur.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij heerlijke koolhydraatarme broden maakt, gewoon thuis.
✔️ Voor bij je ontbijt, lunch of soep
✔️Recepten met bite, geur en voldoening
✔️Minder koolhydraten, meer genieten
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Hou je van bakken? Bak het koolhydraatarm!
Geen droog dieetbrood of saaie crackers – wél echte smaak en structuur.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij heerlijke koolhydraatarme broden maakt, gewoon thuis.
✔️ Voor bij je ontbijt, lunch of soep
✔️Recepten met bite, geur en voldoening
✔️Minder koolhydraten, meer genieten

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.











