top of page

Keto Cake van Chocolade en Slagroom

Bang dat je met een keto dieet alle lekkernijen moet opgeven? Geen nood! Deze keto cake is volledig verantwoord en zit bomvol chocolade.

Dessert

10

95 min.

12.8 G Koolhydraten

kCal

400

Koolhydraten

12.8 G

Vetten

33.8 G

Eiwitten

8.2 G

Keto chocoladecake met amandelmeel en pure chocolade op wit bord, met plant op achtergrond

Lang leve chocolade!

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 110 gr amandelmeel

  • 50 gr rauwe cacaopoeder

  • ¼ tl zout

  • ½ tl baking soda

  • ¼ tl bakpoeder

  • 110 gr ongezouten boter

  • 50 gr pure chocolade

  • 4 stuks eieren

  • 50 gr ahoornsiroop

Allergenen: Dit gerecht bevaten noten, eieren en melk. 


  • Histamine: ja

  • Exorfines: ja

  • Nachtschades: nee

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van ongeveer 23 cm voor met ingevet bakpapier.

Chocolade Cake

  • Smelt de boter en pure chocolade samen 'au bain-marie' (in een kom op een steelpan waar een laagje kokend water inzit).

  • Met een keukenmachine of mixer, klop de eieren en ahoornsiroop samen tot een luchtig geheel.

  • Zeef het amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en bakpoeder. Voeg hieraan de eieren en ahoornsiroop toe. Vouw de mix rustig samen met een garde zodat de lucht behouden wordt.

  • Voeg daarna de gesmolten boter en chocolade toe aan de cakemix. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.

  • Schenk het beslag in de springvorm.

  • Bak de cake in de voorverwarmde oven in 22-25 minuten gaar, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de springvorm op een rooster geheel afkoelen.

Chocolade Ganache

  • Hak de pure chocolade in grove stukken.

  • Laat de chocolade met de slagroom 'au bain-marie' samensmelten tot een egaal geheel.

  • Laat de ganache daarna een uur opstijven.

Cake samenstellen

  • Snijd de cake horizontaal doormidden. Smeer de helft van de ganache bovenop het onderste gedeelte. Plaats de bovenste laag cake daar bovenop, en smeer de ganache op de bovenkant. Serveer en geniet!

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 110 gr amandelmeel

  • 50 gr rauwe cacaopoeder

  • ¼ tl zout

  • ½ tl baking soda

  • ¼ tl bakpoeder

  • 110 gr ongezouten boter

  • 50 gr pure chocolade

  • 4 stuks eieren

  • 50 gr ahoornsiroop

Allergenen: Dit gerecht bevaten noten, eieren en melk. 


  • Histamine: ja

  • Exorfines: ja

  • Nachtschades: nee

MA+ Content – Jouw Slimme Recepten-Platform

Onbeperkt alle informatie bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

280+ intelligente recepten met:
- Vermelding allergenen 
- Bereiding met airfryer, oven of thermomix

- Budget-optimalisatie en inkooptips

- Gezondheidstips  Maandelijks vernieuwd. Gratis bij het abonnement op Makkelijk Afvallen App

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van ongeveer 23 cm voor met ingevet bakpapier.

Chocolade Cake

  • Smelt de boter en pure chocolade samen 'au bain-marie' (in een kom op een steelpan waar een laagje kokend water inzit).

  • Met een keukenmachine of mixer, klop de eieren en ahoornsiroop samen tot een luchtig geheel.

  • Zeef het amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en bakpoeder. Voeg hieraan de eieren en ahoornsiroop toe. Vouw de mix rustig samen met een garde zodat de lucht behouden wordt.

  • Voeg daarna de gesmolten boter en chocolade toe aan de cakemix. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.

  • Schenk het beslag in de springvorm.

  • Bak de cake in de voorverwarmde oven in 22-25 minuten gaar, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de springvorm op een rooster geheel afkoelen.

Chocolade Ganache

  • Hak de pure chocolade in grove stukken.

  • Laat de chocolade met de slagroom 'au bain-marie' samensmelten tot een egaal geheel.

  • Laat de ganache daarna een uur opstijven.

Cake samenstellen

  • Snijd de cake horizontaal doormidden. Smeer de helft van de ganache bovenop het onderste gedeelte. Plaats de bovenste laag cake daar bovenop, en smeer de ganache op de bovenkant. Serveer en geniet!

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Dacht je dat je met een keto dieet alle lekkernijen links moest laten liggen? Deze keto chocolade cake bewijst het tegendeel!


Hoe maak je deze keto cake met amandelmeel?


Amandelmeel is de perfecte vervanging voor bloem, en maakt zo keto desserts en cakes mogelijk. Want amandelmeel heeft maar 10 gram koolhydraten per 100 gram meel, en daardoor past het prima binnen een keto dieet.

 

Ook chocolade, mits het pure (minsten 85%) of rauwe chocolade is, past met maar 12 koolhydraten per 100 gram binnen een keto dieet. Daarbij heeft pure chocolade ook andere voordelen voor je gezondheid.


Is pure chocolade gezond?


Chocolade, mits in een pure of rauwe vorm, is heel erg gezond en is zelfs een bondgenoot bij het afvallen. Het heeft de volgende gezondheidsvoordelen:


  • Cacao bevat polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

  • Cacao bevat flavonoïden die de bloedvaten gezond houden en de bloeddruk reguleren.

  • Cacao bevat ook verschillende vitaminen en mineralen, zoals koper, ijzer, calcium, vitamine A, vitamine B en zink.


Dat stukje chocolade cake is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je lichaam.


Hoe lang blijft deze cake goed?


Deze chocolade keto cake blijft tot wel 5 dagen goed in de koelkast. Dus als je bezoek deze cake niet op snoept kun je er later in de week nog een keertje van genieten!

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

MA+ Tips!

Budgethack


Koop amandelmeel en rauwe cacaopoeder bij de toko of online in grootverpakking – dit scheelt soms tot 40%. Ook pure chocolade in tabletten (bv. huismerk 85%) is vaak voordeliger dan speciale keto chocolade.


Bewaartrick


Deze cake blijft tot 5 dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast. Invriezen kan ook: snijd in plakjes en vries los in. Laat ’s ochtends ontdooien voor een snelle keto snack.


Combinatie-idee


Deze cake is heerlijk bij een kopje bulletproof koffie of met een dot opgeklopte kokosroom. Tip: Serveer met verse frambozen voor een frisse tegenhanger. In de app kan je bekijken hoe je deze cake inplant in je ketomenu.


Pro-keukenhack


Laat de gesmolten boter en chocolade iets afkoelen voor je het bij de eieren voegt. Zo voorkom je dat het ei stolt. Voor een luchtige cake: klop de eieren 2–3 minuten goed los voor extra volume.


Extra gezondheid


Deze cake levert je gezonde vetten uit amandelmeel en boter, plus antioxidanten uit rauwe cacao. Flavonoïden in pure chocolade ondersteunen je hart en bloedvaten. Perfect als je keto volgt én goed voor je energie.

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

Tips!

Dacht je dat je met een keto dieet alle lekkernijen links moest laten liggen? Deze keto chocolade cake bewijst het tegendeel!


Hoe maak je deze keto cake met amandelmeel?


Amandelmeel is de perfecte vervanging voor bloem, en maakt zo keto desserts en cakes mogelijk. Want amandelmeel heeft maar 10 gram koolhydraten per 100 gram meel, en daardoor past het prima binnen een keto dieet.

 

Ook chocolade, mits het pure (minsten 85%) of rauwe chocolade is, past met maar 12 koolhydraten per 100 gram binnen een keto dieet. Daarbij heeft pure chocolade ook andere voordelen voor je gezondheid.


Is pure chocolade gezond?


Chocolade, mits in een pure of rauwe vorm, is heel erg gezond en is zelfs een bondgenoot bij het afvallen. Het heeft de volgende gezondheidsvoordelen:


  • Cacao bevat polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

  • Cacao bevat flavonoïden die de bloedvaten gezond houden en de bloeddruk reguleren.

  • Cacao bevat ook verschillende vitaminen en mineralen, zoals koper, ijzer, calcium, vitamine A, vitamine B en zink.


Dat stukje chocolade cake is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je lichaam.


Hoe lang blijft deze cake goed?


Deze chocolade keto cake blijft tot wel 5 dagen goed in de koelkast. Dus als je bezoek deze cake niet op snoept kun je er later in de week nog een keertje van genieten!

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

MA+ Tips!

Budgethack


Koop amandelmeel en rauwe cacaopoeder bij de toko of online in grootverpakking – dit scheelt soms tot 40%. Ook pure chocolade in tabletten (bv. huismerk 85%) is vaak voordeliger dan speciale keto chocolade.


Bewaartrick


Deze cake blijft tot 5 dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast. Invriezen kan ook: snijd in plakjes en vries los in. Laat ’s ochtends ontdooien voor een snelle keto snack.


Combinatie-idee


Deze cake is heerlijk bij een kopje bulletproof koffie of met een dot opgeklopte kokosroom. Tip: Serveer met verse frambozen voor een frisse tegenhanger. In de app kan je bekijken hoe je deze cake inplant in je ketomenu.


Pro-keukenhack


Laat de gesmolten boter en chocolade iets afkoelen voor je het bij de eieren voegt. Zo voorkom je dat het ei stolt. Voor een luchtige cake: klop de eieren 2–3 minuten goed los voor extra volume.


Extra gezondheid


Deze cake levert je gezonde vetten uit amandelmeel en boter, plus antioxidanten uit rauwe cacao. Flavonoïden in pure chocolade ondersteunen je hart en bloedvaten. Perfect als je keto volgt én goed voor je energie.

Start jouw koolhydraatarme reset – zónder honger of gedoe

Download gratis dit koolhydraatarme weekmenu met makkelijke recepten en complete boodschappenlijst.
✔️Verlies snel je eerste kilo’s
✔️Eet lekker, voel je voldaan
✔️Makkelijk vol te houden – ook op drukke dagen

Deze zijn ook lekker...

Recept afbeelding

Vega gehaktbroodjes met knolselderpuree

Feestelijk, voedzaam, en net net even iets meer dan 'gewoon'. Deze mini vegagehaktbroodjes met...

Recept afbeelding

Nori rolls met zalm en avocado

Deze nori rolls zijn je geheime wapen voor elk feestje. Gezonde vetten, vol smaak en in 15...

Recept afbeelding

Keto broccoli met biefstuk en romige saus

Restaurant-kwaliteit thuis! Deze keto combinatie van malse biefstuk, verse broccoli en romige...

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Dit recept is onderdeel van de Makkelijk Afvallen app – dé voedingsapp voor duurzaam afvallen.

Wat de app aanbiedt:

✓ 2000+ recepten (Koolhydraatarm, Keto, Makkelijk gezond)

✓ Gepersonaliseerde weekmenu's + boodschappenlijsten

✓ Opvolging van je voortgang & resultaten

✓ Live chat met MA Coach ✓ Barcodescanner

✓ Community van vrouwen ✓ Exclusieve kortingen op gezonde producten

✓ Toegang tot de MA+ Content

 

Alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken – in één app.

Gezonde ingrediënten
Gezonde ingrediënten

Makkelijk Afvallen App

Rate dit recept (1)
Beoordeeld met 5 uit 5 sterren.
5.0 | 1 beoordeling

Geef je score*
Kitty
17 sep
Beoordeeld met 5 uit 5 sterren.

Lang geleden gemaakt dus weet dat die lekker is, maar nu zie ik de verhoudingen van de ganache er niet bij staan.

Like
bottom of page