Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem
Deze hartige taart met bacon en ui is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft deze heerlijke quiche koolhydraatarm.
Lunch
10
65 min.
6.3 G Koolhydraten
kCal
488
Koolhydraten
6.3 G
Vetten
43.3 G
Eiwitten
16.8 G

Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
Quiche bodem
250 gr amandelmeel
1 ei
60 gr boter gesmolten
Quiche Lorraine vulling
250 gr spekreepjes
½ ui fijngesneden
150 gr Gruyere kaas geraspt
3 ei
350 gr slagroom 35% vet
1 tl Dijon mosterd
Instructies
De bodem
Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat.
Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.
Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.
De vulling
Bak de spekreepjes 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
Verdeel de spekreepjes en ui gelijkmatig over de bodem en strooi daar de kaas overheen.
Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spekreepjes, ui en kaas.
Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meer vloeibaar is.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Maak je collega's jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht.
Wat is een traditionele quiche Lorraine?
Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.
Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even... Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.
De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.
Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!
Is deze hartige taart gezond?
Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!
Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!
Wat serveer je bij je quiche Lorraine?
Een punt harte taart is een prima lunch gerecht. Wil je er een complete maaltijd van maken, zet dan een van deze gerechten ernaast;
Broodje + Franse uiendip of bietenspreadof wortel-gember beleg.
Een heerlijke Franse zomer klassieker: artisjok met met Franse vinaigrette
Pssst... Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.

Breng je bloedsuiker in balans – zonder streng dieet
Energiepieken, hongercrashes, vage klachten? Vaak is je bloedsuiker uit balans.
Met deze gratis gids ontdek je hoe voeding, timing en gewoontes je suikerhuishouding kunnen verbeteren – zonder rigide regels.
✔️ 6 praktische stappen voor meer energie & stabiliteit
✔️Minder cravings, rustiger hoofd
✔️Inclusief recepten & weekmenu
Deze zijn ook lekker...

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.