Koolhydraatarme Red Velvet Cake met Chocolade en Bietjes
Deze dieprode koolhydraatarme cake met roomkaas frosting heeft zich laten inspireren door de beroemde Red Velvet Cake, maar is kollhydraatarm, een stuk gezonder en bevat geen geraffineerde suikers.
Dessert
12
65 min.
14.5 G Koolhydraten
kCal
272
Koolhydraten
14.5 G
Vetten
20.9
Eiwitten
5.9

Red Velvet Cake met rode bietjes, chocolade en roomkaas frosting.
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
250 gr gekookte bietjes
4 stuks eieren
110 gr ahoornsiroop
2 el cacaopoeder (met extra voor het bestuiven van de cake)
1 tl vanille extract of ¼ tl vanillepoeder
1 tl bakpoeder
zout (mespuntje of max 0.4 gram)
125 gr amandelmeel
55 gr kokosolie
115 gr pure chocolade (minstens 85%)
100 gr MonChou® Zacht & Luchtig
50 gr boter (zacht)
Instructies
Verwarm de oven voor op 175° C. Bereid een springvorm van 20 cm voor met ingevet bakpapier.
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Pureer de bieten, eieren, 80 ml ahornsiroop, cacaopoeder, vanille extract, bakpoeder en een mespuntje zout.
Klop het daarna in een kom in een minuutje tot een luchtig egaal geheel.
Spatel voorzichtig de kokosolie, gesmolten chocolade en amandelmeel door de luchtige massa heen.
Schenk het beslag in de bakvorm. Bak dee cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen.
Maak de frosting door de roomkaas, zachte boter en ahoornsiroop tot een egaal gehaal te mixen.
Smeer zodra de cake koel is de frosting er in een mooie laag overheen. Maak het af door de cake met cacaopoeder te bestuiven.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
250 gr gekookte bietjes
4 stuks eieren
110 gr ahoornsiroop
2 el cacaopoeder (met extra voor het bestuiven van de cake)
1 tl vanille extract of ¼ tl vanillepoeder
1 tl bakpoeder
zout (mespuntje of max 0.4 gram)
125 gr amandelmeel
55 gr kokosolie
115 gr pure chocolade (minstens 85%)
100 gr MonChou® Zacht & Luchtig
50 gr boter (zacht)
Instructies
Verwarm de oven voor op 175° C. Bereid een springvorm van 20 cm voor met ingevet bakpapier.
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Pureer de bieten, eieren, 80 ml ahornsiroop, cacaopoeder, vanille extract, bakpoeder en een mespuntje zout.
Klop het daarna in een kom in een minuutje tot een luchtig egaal geheel.
Spatel voorzichtig de kokosolie, gesmolten chocolade en amandelmeel door de luchtige massa heen.
Schenk het beslag in de bakvorm. Bak dee cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen.
Maak de frosting door de roomkaas, zachte boter en ahoornsiroop tot een egaal gehaal te mixen.
Smeer zodra de cake koel is de frosting er in een mooie laag overheen. Maak het af door de cake met cacaopoeder te bestuiven.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Een koolhydraatarm dieet betekent niet, dat alle verwennerijen linea recta de deur uit hoeven. In een gezonde, gebalanceerde levensstijl horen lekkere dingen er gewoon bij.
Geïnspireerd door Red Velvet Cake, maar dan net anders
Wij hebben ons in dit recept laten inspireren door de beroemde Red Velvet Cake. Wij zijn net zo’n fan als jullie, maar gezond is de originele versie allerminst. Er zit suiker, bloem en boter in, in hoeveelheden waar je u tegen zegt.
Hoe maak je deze bieten cake koolhydraatarm?
In het recept van onze Red Velvet Cake hebben we bloem en roomboter vervangen door amandelmeel en kokosolie.
Amandelmeel is koolhydraatarm en glutenvrij en ideaal om cake, koekjes en zelfs pannenkoeken mee te maken. Amandelmeel bestaat uit gemalen amandelen. Door de natuurlijke vetten van de amandelen zorgt amandelmeel voor een volle en smeuïge smaak in de cake.
Ook nog een leuke bijkomstigheid: noten eten is niet alleen gezond voor onszelf, maar ook voor de planeet! Notenbomen nemen namelijk koolstofdioxide uit de lucht op en geven daarvoor zuurstof terug.
Red Velvet Cake recept zonder kleurstof
Daarnaast zitten er in de originele Red Velvet Cake ook ingrediënten in waar wij een vraagteken bij zetten. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd waar dat mooie rode tintje van een Red Velvet Cake vandaan komt? Vaak wordt er rode kleurstof aan deze cakes toegevoegd.
Daar komen kunstmatige e-nummertjes en stabilisatoren aan te pas, zoals in de Red Velvet Cake mix van Dr. Oetker bijvoorbeeld. Jammer, want de rode kleur is ook in natuurlijke producten te vinden.
Rode bietjes, van Hollandse bodem, zijn net zo rood als kleurstof en geven dit de cake een mooi bijna-rood tintje. Dat-ie niet zo felrood is dan die cakes die soms in de vitrines liggen, vinden wij niet erg. Je krijgt er immers natuurlijke smaak en gezondheid voor terug.
Bieten in een cake klinkt misschien vreemd, maar het resultaat is heel erg lekker. We weten zelfs zeker, dat als jij het niet vertelt, je gasten niet doorhebben dat ze rode bietjes eten.
Is chocolade gezond?
Chocolade wordt al gauw als een guilty pleasure gezien. Als je in het gangpad met het snoep en de chocolade staat in de Albert Heijn, is het ook wel duidelijk waarom. Chocolade met popcorn, chocolade met karamel, chocolade paashazen en chocolade kerstmannen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de schappen.
Toch is chocolade een van de originele superfoods. Voordat cacao rond het jaar 1500 de oceaan naar Europa overstak, werd het al eeuwenlang in Zuid-Amerika in vloeibare vorm gedronken. Daar wisten ze allang dat cacao gezond voor je was. Cacao bevat namelijk polyfenolen, oftewel antioxidanten die je lichaam tegen schadelijke stoffen beschermen. Daarnaast bevordert cacao ook een gezonde bloeddruk. Ook in ons Red Velvet Cake recept maken wij gebruik van rauwe cacao, in poedervorm en chocolade van (ten minste) 85% cacao.

Wist je dat koolhydraatarm brood wél luchtig en smaakvol kan zijn?
Met de juiste combinaties van ingrediënten bak je voedzaam brood zónder tarwebom, maar mét structuur, vezels en smaak.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij gezond kunt genieten van écht brood.
✔️ Rijk aan eiwitten en vezels – ideaal voor een stabiele bloedsuiker
✔️ Zonder schuldgevoel, mét krokante korst
✔️ Perfect voor de bakliefhebber die gezond wil leven
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Wist je dat koolhydraatarm brood wél luchtig en smaakvol kan zijn?
Met de juiste combinaties van ingrediënten bak je voedzaam brood zónder tarwebom, maar mét structuur, vezels en smaak.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij gezond kunt genieten van écht brood.
✔️ Rijk aan eiwitten en vezels – ideaal voor een stabiele bloedsuiker
✔️ Zonder schuldgevoel, mét krokante korst
✔️ Perfect voor de bakliefhebber die gezond wil leven
Tips!
Een koolhydraatarm dieet betekent niet, dat alle verwennerijen linea recta de deur uit hoeven. In een gezonde, gebalanceerde levensstijl horen lekkere dingen er gewoon bij.
Geïnspireerd door Red Velvet Cake, maar dan net anders
Wij hebben ons in dit recept laten inspireren door de beroemde Red Velvet Cake. Wij zijn net zo’n fan als jullie, maar gezond is de originele versie allerminst. Er zit suiker, bloem en boter in, in hoeveelheden waar je u tegen zegt.
Hoe maak je deze bieten cake koolhydraatarm?
In het recept van onze Red Velvet Cake hebben we bloem en roomboter vervangen door amandelmeel en kokosolie.
Amandelmeel is koolhydraatarm en glutenvrij en ideaal om cake, koekjes en zelfs pannenkoeken mee te maken. Amandelmeel bestaat uit gemalen amandelen. Door de natuurlijke vetten van de amandelen zorgt amandelmeel voor een volle en smeuïge smaak in de cake.
Ook nog een leuke bijkomstigheid: noten eten is niet alleen gezond voor onszelf, maar ook voor de planeet! Notenbomen nemen namelijk koolstofdioxide uit de lucht op en geven daarvoor zuurstof terug.
Red Velvet Cake recept zonder kleurstof
Daarnaast zitten er in de originele Red Velvet Cake ook ingrediënten in waar wij een vraagteken bij zetten. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd waar dat mooie rode tintje van een Red Velvet Cake vandaan komt? Vaak wordt er rode kleurstof aan deze cakes toegevoegd.
Daar komen kunstmatige e-nummertjes en stabilisatoren aan te pas, zoals in de Red Velvet Cake mix van Dr. Oetker bijvoorbeeld. Jammer, want de rode kleur is ook in natuurlijke producten te vinden.
Rode bietjes, van Hollandse bodem, zijn net zo rood als kleurstof en geven dit de cake een mooi bijna-rood tintje. Dat-ie niet zo felrood is dan die cakes die soms in de vitrines liggen, vinden wij niet erg. Je krijgt er immers natuurlijke smaak en gezondheid voor terug.
Bieten in een cake klinkt misschien vreemd, maar het resultaat is heel erg lekker. We weten zelfs zeker, dat als jij het niet vertelt, je gasten niet doorhebben dat ze rode bietjes eten.
Is chocolade gezond?
Chocolade wordt al gauw als een guilty pleasure gezien. Als je in het gangpad met het snoep en de chocolade staat in de Albert Heijn, is het ook wel duidelijk waarom. Chocolade met popcorn, chocolade met karamel, chocolade paashazen en chocolade kerstmannen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de schappen.
Toch is chocolade een van de originele superfoods. Voordat cacao rond het jaar 1500 de oceaan naar Europa overstak, werd het al eeuwenlang in Zuid-Amerika in vloeibare vorm gedronken. Daar wisten ze allang dat cacao gezond voor je was. Cacao bevat namelijk polyfenolen, oftewel antioxidanten die je lichaam tegen schadelijke stoffen beschermen. Daarnaast bevordert cacao ook een gezonde bloeddruk. Ook in ons Red Velvet Cake recept maken wij gebruik van rauwe cacao, in poedervorm en chocolade van (ten minste) 85% cacao.

Wist je dat koolhydraatarm brood wél luchtig en smaakvol kan zijn?
Met de juiste combinaties van ingrediënten bak je voedzaam brood zónder tarwebom, maar mét structuur, vezels en smaak.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij gezond kunt genieten van écht brood.
✔️ Rijk aan eiwitten en vezels – ideaal voor een stabiele bloedsuiker
✔️ Zonder schuldgevoel, mét krokante korst
✔️ Perfect voor de bakliefhebber die gezond wil leven
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Wist je dat koolhydraatarm brood wél luchtig en smaakvol kan zijn?
Met de juiste combinaties van ingrediënten bak je voedzaam brood zónder tarwebom, maar mét structuur, vezels en smaak.
Download deze gratis recepten en ontdek hoe jij gezond kunt genieten van écht brood.
✔️ Rijk aan eiwitten en vezels – ideaal voor een stabiele bloedsuiker
✔️ Zonder schuldgevoel, mét krokante korst
✔️ Perfect voor de bakliefhebber die gezond wil leven
Deze zijn ook lekker...

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.